Jezikov

Nauči se jezikov...

ANGLEŠKI TABOR NA LISCI 2021 - (PRIJAVNICA SPODAJ)
V LETU 2021 NAČRTUJEMO 3 TERMINE. Hvala vsem za zaupanje, zasedli smo 120 mest v 45 dneh. Sedaj pa držimo pesti, da bomo tabor lahko izvedli:)

TERMINI ZA 2021:
1. Od nedelje 11.7. - do petka 16. 7. 2021 ZASEDENO
2. Od nedelje 18. 7. -do petka 23. 7. 2021 ZASEDENO
3.Od nedelje 25. 7. -do petka 30. 7. 2021 ZASEDENO
V PRIMERU NEUGODNE SITUACIJE ZARADI EPIDEMIJE IN ODPOVEDI TABORA, BODO VSE TABORNINE V CELOTI POVRNJENE.

V letu 2020 smo izvedli 4 termine tabora. Sprejeli smo 126 otrok iz 38 različnih krajev. Imeli smo se fantastično. Morda pa se nam pridružiš tudi ti letošnje leto:)

ZANIMIVO: Otrok je v šolskem letu izpostavljen ang.jeziku 70-120 šolskih ur (52-60h). Na taboru pa v enem samem tednu 60-75h!

red. prof. dr. Alja Lipavic Oštir: ˝Večjezični otroci lažje rešujejo matematične naloge in so bolj kreativni.˝

OPIS TABORA (pod slikami)
O TABORU V MEDIJIH:
https://www.posavskiobzornik.si/panorama/angleski-jezikovni-tabor
http://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174484571
http://www.vaskanal.com/novice/novice/27117-jezikovni-tabor-na-lisci.html
https://www.posavskiobzornik.si/panorama/angleski-jezikovni-tabor-na-lisci-
https://www.mojaobcina.si/sevnica/novice/solstvo/osnovna-sola/100-otrok-...
UTRINKI ANGLEŠKEGA TABORA 2020, 12.-17.7.2020

OPIS TABORA:
Med poletnimi počitnicami bo na Lisci pri Sevnici potekal angleški jezikovni tabor za osnovnošolce (1.-9.razred). Bivali bomo v Jurkovi koči, kjer so skupna ležišča z urejeno kopalnico in dnevnim prostorom ter
kuhinjo. Čez dan bomo večinoma zunaj, uporabljali bomo tamkajšnje igrišče, se igrali razne športne
igre, imeli ustvarjalne delavnice, družabne, orientacijske ter druge zabavne in poučne igre. Zvečer
bo sledil animacijski program - pohod z baklami, strateške igre, pijama party, disco fever, filmski
večer in še in še. Udeleženci bodo imeli 5 obrokov dnevno, od tega bosta dve malici, večinoma sadni.
Sadje bo tudi ves čas na voljo tekom dneva, tako da lačni ne bodo ostali.
Tabor bomo vodili anglisti (Sara, Gašper in drugi) z izjemno dobrim znanjem
angleškega jezika. Izkušnje so pokazale, da otroci in mladostniki največ odnesejo od jezikovnih
taborov z NEPRESTANO KOMUNIKACIJO V ANGLEŠKEM JEZIKU. Vodniki se bomo posluževali
slovenskega jezika samo v primeru morebitnih težav ali pri razlaganju pomembnih navodil /
informacij. Udeleženci bodo seveda lahko uporabljali slovenski jezik, odgovor pa bodo dobili v
angleščini. Tako jih bomo resnično spodbujali k uporabi angleščine z namenom, da preko iger in
zabavnih aktivnosti izgubijo ̋strah ̋ pred uporabo le-te.

CENA: 210€ (za 6 dni). V ceno je vključenih 5 nočitev, turistična taksa, prehrana (prvi
obrok tabora je večerja, zadnji obrok pa kosilo), CD s slikami, ki ga prejmete ob zaključku tabora, spominska majica ter ostali stroški (materiali za aktivnosti).
Cena za dva prijavljena otroka iz iste družine znaša 350€. Za dva otroka skupaj prijavljena (npr. bratranca, prijatelj, ipd) pa 380€.

POSEBNA UGODNOST: Cena za povratnike ostaja lanska!

ZAČETEK ANGLEŠKEGA TABORA NA LISCI:
V juliju 2013 smo prvič izvedli Angleški tabor na Lisci z enim terminom. Zaupanje staršev smo upravičili z izjemno animacijo otrok tekom celega tedna vse v duhu angleščine, ki pa je bil edini jezik uporabljen z naše strani. Vsa navodila, pojasnila in pogovori so potekali v angleščini. Udeleženci so se že po nekaj urah navadili na tovrstno komunikacijo in brez večjih težav smo preživeli čudovit teden pod soncem, v naravi, stran od tehnologije, prometa in drugih motečih dejavnikov. Dolgčas nam nikakor na Lisci ne more biti, saj imamo ves čas na voljo igrišče, ogromen travnik ter veliko idej za športne, strateške igre in večerne animacije. Že drugo leto pa smo zapolnili dva termina za tabor ter tako potrdili, da delujemo dobro, saj so prišli nazaj skoraj vsi udeleženci predhodnega tabora. V letu 2015 smo ohranili dva termina, izpeljali dva tabora z dvema izjemno različnima skupinama. Prva skupina je bila izredno napredna v angleščini, posneli smo tudi dva kratka filma (od scenarija, igranja do snemanja- vse so izvedli otroci sami). Leta 2016 smo izpeljali en termin (s pol leta starim dojenčkom:). Potem pa v letih 2017 in 2018 po dva termina. V 2018 smo oba termina zapolnili v zgolj 4 tednih brez druge reklame kot na FB profilu. Dobra beseda se širi od ust do ust staršev, kar pomeni, da delamo dobro. V letu 2019 pa smo izvedli 4 tabore, skupaj se je zbrali 118 otrok. Vsako leto tudi izvajamo timske delavnice za naše mentorje na taboru.

Letošnje leto bo Angleški tabor v so-organizaciji Zavoda KŠTM Sevnica in v naši izvedbi (kot običajno).
Naš cilj je ustvariti prijetno, ne-prisilno, ¨udobno¨ okolje, da se otroci počutijo v redu, da začnejo uporabljati angleščino in delati napake, saj se preko napak naučimo. Izpostavljeni so angleščini cel dan, jo poslušajo, razumejo, tudi če še ne tvorijo sami povedi, napredujejo ogromno.

Preostale informacije lahko najdete v priponki oz. prijavnici. Za dodatna vprašanja pa smo vam vedno na voljo na nauci.se.anglesko@gmail.com ali kar po telefonu 031 855 490 (Sara) (če se ne oglasim, pokličem nazaj po 14.uri)

THE BEGINNING OF ENGLISH CAMP ON LISCA:
Our main actvity is Summer English Camp on a hill top Lisca, above Sevnica, south-east Slovenia.
In July 2013 we first organized the camp with one group. By animating the children in the spirit of the English language throughout the entire week we assured the children returned the next year. For all instructions, explanations and conversations only English language was used and the children amongst themselves (some being Slovenian and some Austrian) were also obliged to speak English. Without troubles they adjusted in a couple of hours and we spent an amazing week under the sun, in nature, away from tehnology, traffic and other distractions. We can never be bored on Lisca, because there is a court, a large meadow, a play-ground and many ideas for sports, strategic games and evening animations. The second year of Lisca English camp we filled two groups already, which was a validation of our work.
Our goal is to create a pleasant and comfortable environment for the children to use English and not be a affraid of making mistakes. They are exposed to English throughout the entire day, listening and understanding and so they gain a lot. We have cointinued in such manner until 2019 when we filled 4 camps with 118 children. This year we are expecting 130 children in 4 weeks.
If you have any more questions, do not hesitate to ask, so write us: nauci.se.anglesko@gmail.com.